Βιογραφικό

Βασιλική Κουλουψούζη

Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ψυχοθεραπεύτρια

Η Βασιλική Κουλουψούζη είναι ψυχολόγος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και απέκτησε το πτυχίο της το 2013. Το 2014 ειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και στις Μαθησιακές δυσκολίες από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ το 2018 σε βασικό επίπεδο στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά εκπαιδεύσεων πάνω σε προβολικά τεστ και ψυχομετρικά εργαλεία ενώ έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πλήθος συνεδριών και σεμιναρίων στον τομέα της ψυχολογίας, της νευροψυχολογίας, της ειδικής αγωγής και της ψυχοθεραπείας. Επιπλέον,οι σπουδές της στον τομέα της ψυχολογίας περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της ειδίκευσης στην κινηματογραφοθεραπεία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ειδικής αγωγής και γνωστικής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το 2012 στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στη Νευρολογική κλινική του Α.Χ.Ε.ΠΑ ενώ από το 2013 ως ψυχολόγος σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας σε διάφορες δομές παιδικών σταθμών, ιδιωτικών σχολείων και κέντρων χρόνιου πόνου.  Από το 2019 αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρέχοντας  συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Ασχολείται επισης με τη διδασκαλία της επιστήμης της ψυχολογίας σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της χώρας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας και πραγματοποιεί διαδικτυακές συνεδρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην παρούσα ιστοσελίδα παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ψυχολόγο, το βιογραφικό της και την επαγγελματική της πορεία καθώς και για το αντικείμενο της δουλειάς της.

 

Πιστεύει στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης και δεν παραλείπει να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης που υπηρετεί εμπλουτίζοντας το βιογραφικό της. Συνεργάζεται με επόπτη και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ειδικών με τους οποίους συνεργάζεται όποτε παραστεί ανάγκη, όπως ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή κ.α. Στην παρούσα ιστοσελίδα παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ψυχολόγο, το βιογραφικό της και την επαγγελματική της πορεία καθώς και για το αντικείμενο της δουλειάς της.

Σκοπός της επαγγελματικής της σελίδας είναι το να βοηθήσει τον εκάστοτε διαδικτυακό της επισκέπτη να καλύψει τυχόν απορίες του και να τον κατατοπίσει σε θέματα που αφορούν την ψυχολογία, τη συμβουλευτική, την ειδική αγωγή και το ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Όταν τη σχεδίαζε, είχε κατά νου ότι δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς, αλλά και σε ανθρώπους που σκέφτονται να επισκεφθούν κάποιον ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή και βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής του ή γενικά σε χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για θέματα και άρθρα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας.

Ενδεικτικά κάποια από τα αιτήματα ψυχοθεραπείας τα οποία θίγονται στο ιδιωτικό γραφείο της ψυχολόγου είναι οι αγχώδεις διαταραχές, οι φοβίες, η κοινωνική φοβία, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, η διαχείριση πένθους, οι εκρήξεις θυμού, οι διατροφικές διαταραχές, οι σεξουαλικές διαταραχές, η συμβουλευτική γονέων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες, η  χαμηλή αυτοπεποίθηση, η θεραπεία ζεύγους, η  αυτογνωσία, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, τα χρόνια νοσήματα κ.α. Εφαρμόζει ψυχοθεραπευτικές μεθόδους προσανατολισμένες στη γνωστική συμπεριφορική θεωρία.
Αναλαμβάνει παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ζευγάρια και ομάδες για συμβουλευτική, γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. 
Για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν θεραπεία με την ψυχολόγο αλλά διαμένουν εκτός Λαρίσης ή στο εξωτερικό δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής συνεδριών διαδικτυακά μέσω skype, viber ή δια μέσου τηλεφώνου.

Χριστίνα Μπέη

Διαιτολόγος
Διατροφολόγος

Είμαι η Χριστίνα Μπέη, διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας.
Διατηρώ το γραφείο μου επί της οδού Κούμα 10, στο κέντρο της Λάρισας, από το 2020 και παράλληλα είμαι ενεργή σε ομιλίες και δράσεις, με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων από το 2017.

Μετά από εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και προσωπική δουλειά, κατέληξα στο ότι οι δίαιτες δε λειτουργούν σε βάθος χρόνου, σε αποξενώνουν από τον οργανισμό σου και σε οδηγούν στο να έχεις δυσφορία για το σώμα σου ή μέρη αυτού.

Για αυτό το λόγο, δε δουλεύω με δίαιτες και μετρήσεις, αλλά προσεγγίζω το θέμα της διατροφής από μια διαφορετική πλευρά, ανθρώπινη και ολιστική.

Μέσα από εκπαιδεύσεις προσπαθώ να σε βγάλω από καλούπια, νόρμες της εποχής και της κοινωνίας, τη νοοτροπία της δίαιτας και ό,τι αυτά σου έχουν προξενήσει, όπως απομάκρυνση από τα βιολογικά σήματα του οργανισμού σου(πείνα, κορεσμός) ή μίσος και απέχθεια για το σώμα σου.

Σκοπός μου είναι να ξανασυνδεθείς με το σώμα σου, να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι τι χρειάζεται κάθε στιγμή ο οργανισμός σου, να μάθεις πως ακριβώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σου και να νιώθεις ελεύθερος κάθε φορά να απολαμβάνεις αυτό που θέλεις, χωρίς να νιώθεις τύψεις, άγχος και ενοχές. Το σώμα σου ξέρει καλύτερα από τον οποιοδήποτε τι χρειάζεται και στο δείχνει. Εγώ μπορώ να σε βοηθήσω να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι τα σημάδια που σου δείχνει, να το ακούς και να το νιώθεις!!

Καλάθι αγορών