Παιδοψυχολογία

Παιδοψυχολογία

Τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού είναι πολύ σημαντικά...

Είναι πιο εύκολο να χτίζουμε γερά ψυχικά παιδιά από το να επισκευάζουμε διαλυμμένους ενήλικες. Τα πρώτα χρόνια ζωής και διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού είναι πολύ σημαντικά για την μετέπειτα εξελικτική του πορεία ως οντότητα. Σε αυτή την κατηγορία παρουσιάζεται υλικό που αφορά την αναπτυξιακή πορεία του ανθρώπου απο τη στιγμή της σύλλυψης έως το τέλος της σχολικής ηλικίας.

Στην παρούσα ιστοσελίδα παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ψυχολόγο, το βιογραφικό της και την επαγγελματική της πορεία καθώς και για το αντικείμενο της δουλειάς της.

Σκοπός της επαγγελματικής της σελίδας είναι το να βοηθήσει τον εκάστοτε διαδικτυακό της επισκέπτη να καλύψει τυχόν απορίες του και να τον κατατοπίσει σε θέματα που αφορούν την ψυχολογία, τη συμβουλευτική, την ειδική αγωγή και το ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Όταν τη σχεδίαζε, είχε κατά νου ότι δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς, αλλά και σε ανθρώπους που σκέφτονται να επισκεφθούν κάποιον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή και βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής του ή γενικά σε χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για θέματα και άρθρα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας. 

Διαταραχές συναισθήματος

Εαν θέλουμε να κατανοήσουμε τη διάθεσή μας, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε τη σκέψη μας.

Ψυχοθεραπεία

Μέσω της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής διαδικασίας ο θεραπευόμενος αναζητά διεξόδους, εναλλακτικές λύσεις.

Ειδική αγωγή

Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση αποτελούσε μέχρι πρόσφατα έναν εξειδικευμένο τομέα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλάθι αγορών