Μπορείς να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη και ισορροπία όταν:

  1. Αφήνεις τους άλλους να έχουν ό,τι γνώμη θέλουν για εσένα , ακόμη και να σε παρεξηγούν χωρίς αυτό να σε ενοχλεί (…γιατί εσύ ξέρεις ποιος είσαι και ποια θέση θέλεις να έχεις μέσα στον κόσμο που ζεις και δρας)
  2. Ξεκινάς να λες και «όχι» και να επιθυμείς να ευχαριστείς τους άλλους δίχως ενοχές κι ας μην γίνεσαι αρεστός ( …γιατί τα άτομα που θέλεις να βρίσκονται κοντά σου σε δέχονται με τις καταφάσεις σου αλλά και με τις αρνήσεις σου)
  3. Χρειάζεται να επενδύεις και εξαντλείς την ενέργειά σου με σύνεση και διάκριση και να είσαι πιο προσεκτικός με το ποιους συναναστρέφεσαι και ξοδεύεις κοινό χρόνο, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει να μείνεις και μόνος σου για λίγο ή και πολύ, όσο χρειαστεί (…γιατί πιο καλή η μοναξιά από εσένα που δε φτάνω 😉 ή …δεν αντέχω την αρνητική σου σκέψη και ενέργεια)
  4. Χρειάζεται να τιμάς, να υποστηρίζεις, να εμπιστεύεσαι και να επιλέγεις τον εαυτό σου, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο θυμώνει τους γύρω σου (…γιατί δεν είναι ναρκισσισμός αλλά υγιής εγωισμός να ακούς τις ανάγκες σου).
  5. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι και να πιστεύεις πως η αξία σου δεν είναι μια ομαδική υπόθεση αλλά μια προσωπική απόφαση και διαδικασία!!!
  6. Περιλαμβάνεσαι από ανθρώπους των οποίων η καλοσύνη τους δεν είναι ένα είδος στρατηγικής αλλά βασική τους πεποίθηση και στάση ζωής.
  7. Τέλος, αποδέχεσαι αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει παρότι έχεις πρώτα έχεις βαλθεί να επιφέρεις την αλλαγή (…γιατί ό,τι δεν περνά από τα χέρια σου να απελευθερώνεται και από το μυαλό σου 

H ψυχολόγος Βασιλική Κουλουψούζη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικευμένη στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Έχει ειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στις Μαθησιακές δυσκολίες από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος της Εταιρίας Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ). Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη της Λάρισας.

Καλάθι αγορών